Vad är ett överfallslarm

Vad är ett överfallslarm?

 

 

Det är viktigt att veta hur överfallslarm fungerar och att ha det tillgängligt vid ett eventuellt angrepp samtidigt måste det finnas någon i närheten som hör ljudet från larmet. Befinner du dig i ett tätbebyggt område så kommer någon att höra överfallslarmet för att ljudet den avger är väldigt högt.

 

Det är viktigt att man är medveten om riskerna med att utsättas för oprovocerat våld och därav behovet av att ha ett bra självförsvar. Ett överfallslarm är t.ex. lagligt att bära oavsett ålder och det är väldigt lätt att använda vilket gör det lämpligt även för barn.

 

Gärningsmannen kanske försöker dämpa eller stänga av larmet genom att ta överfallslarmet från dig och därför är det viktigt att ha larmet på t.ex. väskan eller i kläderna vilket gör det svårare att hitta larmet och slita det ifrån dig.

 

Varför ska jag ha ett överfallslarm?

 

Dessvärre har tryggheten i Sverige minskat under de senaste åren och överfall på folk som går hem ensamma börjar bli allt vanligare. Den senaste tiden har statistiken gått upp enligt BRÅ och ett överfallslarm är ett bra självförsvar vid en farlig situation.

Överfall är ofta oplanerade och gärningsmannen söker efter ett offer som bedöms vara lätt att attackera. När man utlöser ett överfallslarm så skapas uppmärksamhet från omgivningen vilket blir ett problem för gärningsmannen. Det höga ljud som kommer från larmet kommer skrämma gärningsmannen vilket ger dig tid att fly från platsen eller att gärningsmannen själv flyr från platsen för att undvika att bli upptäckt.

Ett överfallslarm kan inte användas mot dig då det är en ett icke vapen och icke våldsam försvarsmetod vilket gör att det passar alla oavsett ålder och kön. Man kan därför känna sig helt trygg med att ge sitt barn ett överfallslarm.

 

Olika överfallslarm

 

Det finns många varianter av överfallslarm och det viktigaste är att du känner dig bekväm med det och vet hur det fungerar när du är på en plats som känns osäker.

 

Minder överfallslarm är ett av de allra bästa och mest prisvärda larmen. Dessa larm är inte mycket större än en bil nyckel och samtidigt som de tillhör överfallslarmen med högst ljudnivå på hela 140 dB. Överfallslarmet Minder finns i många olika färger.

 

De flesta överfallslarm har en aktivitetssprint som man drar ut för att aktivera larmet. Sprinten är oftast fäst i t.ex. ett snöre eller kedja vilket gör att man enkelt kan kasta iväg sprinten utom räckhåll och på så går larmet inte att stänga av.

Överfallslarm är bra att bära på sig och samtidigt extremt högljudda vilket ger dig den uppmärksamhet du behöver när det är som viktigast. Dom är små nog att få plats i handen på alla personer samtidigt som det höga ljudet är väldigt obehagligt att lyssna på även under kort tid.

 

Försvara din familj med ett överfallslarm

 

Se till att utrusta din familj med överfallslarm och speciellt barnen då detta är ett icke våldsamt och enkelt självförsvar. Perfekt på jogging rundan då man ofta är i en utsatt situation då vi lever i ett land som har långa mörka perioder.

 

Överfallslarm är lagliga att inneha för alla åldrar och enkla att använda. Skydda dig själv till och från skolan eller gymmet. Du kan även ta med ditt överfallslarm när du är ute och reser.

 

Personer kan bli för chockade för att skrika på hjälp i farliga situationer vilket ökar deras utsatthet. Därför är ett överfallslarm av största hjälp om en fara skulle uppstå då man enkelt aktiverar larmet genom att dra ut sprinten.

Polisen rekommenderar överfallslarmet Minder

 

Poliser i Storbritannien rekommenderar användandet av överfallslarm då det höga ljudet kan skrämma gärningsmannen och kommer påkalla uppmärksamhet från allmänheten. Gärningsmannen gillar såklart inte uppmärksamhet och kommer förmodligen fly från platsen när de får problem att stänga av larmet.

 

Du kan snabbt och enkelt lära dig hur du använder ditt överfallslarm och träna hemma regelbundet så kommer du vara förberedd om det skulle uppstå en farlig situation. Det är rekommenderat att ha det i handväskan eller i nyckelknippan alternativt fästa det på ett klädesplagg och på så sätt ha det nära till hands.

När ditt överfallslarm har aktiverats är det viktigt att du snabbt flyr till säkerhet om du kan. Om du kan så skrik allt du kan för att göra dig hörd eftersom detta ger intrycket att det är en nödsituation vilket leder till ökad respons från allmänheten.

Man kan också kasta larmet för att på så sätt förvirra bort gärningsmannen så att han fokusera på larmet istället för dig. Om du får en chans att fly så släpp allt du bär på och fokusera på att sätta dig själv i säkerhet.