Olika Överfallslarm

Överfallslarm Rosa Bandet

 

Vanligt tjutande överfallslarm med kompakt, stilren och funktionell design.

 

Dubbla högtalare som avger ett mycket högt ljud.

 

Tack vare en sprint att dra ut istället för en knapp att hålla in så spelar det ingen roll ifall du skulle tappa larmet eller om förövaren skulle slå det ur handen på dig för det fortsätter att tjuta ändå. Larmet tystnar bara om man sätter tillbaka sprinten. Ett mycket effektivt skydd mot överfall.

Ett stilrent, kompakt och mycket ljudstarkt överfallslarm. De dubbla sirenerna avger ett mycket kraftigt larm. Tillverkaren Sabre skänker delar av intäkterna för detta överfallslarm till National Breast Cancer Foundation, vilka stödjer bröstcancerforskning. Sabre har hittills skänkt mer än 1,25 miljoner dollar till denna organisation.

Vid ett angrepp dra ut och släng bort sprinten så startar ett öronbedövande tjutande som sannolikt får förövaren att fly.

 

Larmet tjuter i omkring 10 min - vilket med råge räcker för att avstyra ett angrepp.

Stödjer bröstcancerforskning!

Storlek: 80x25x10 mm

Batterier ingår och är förmonterade.

 

Med ett överfallslarm kan du skrämma och skapa panik hos angriparen och samtidigt få uppmärksamhet från omgivningen, så att det blir omöjligt för gärningsmannen att fortsätta angreppet.

 

Överfallslarm är mycket effektiva som skydd mot överfall och därför måste de avge ett mycket kraftigt larm och vara lätta att hantera i en krissituation.

 

Överfallslarm aktiveras genom att en sprint dras ut och detta är viktigt eftersom angriparen då inte kan stänga av larmet och det spelar ingen roll om du tappar det för det fortsätter att larma ändå.

 

Alla de larm som feelingsafe.se erbjuder uppfyller nämnda funktioner. Larmen från brittiska Minder har dessutom officiellt rekommenderats av brittisk polis och ett överfallslarm är troligtvis det allra effektivaste sättet att påkalla uppmärksamhet.

 

Den brittiska polisens officiella organisation för utvärdering av säkerhetsprodukter heter Secured By Design. Organisationen har belönat överfallslarm från Minder med sin rekommendation. Inga andra överfallslarm har denna ackreditering. Du kan se ackrediteringarna på deras hemsida Secured By Design.

 

Safe by Gaia Pink Överfallslarm

 

Snyggt och ergonomiskt utformat överfallslarm som ser ut som en sportklocka. Perfekt på t.ex. joggingrundan eller för den som alltid vill bära ett överfallslarm till hands. Detta överfallslarm är flexibelt och elastiskt vilket är perfekt vid t.ex. sportaktiviteter eller att för att det ska kännas bekvämt att bära det hela dagen.

 

Överfallslarmet aktiveras genom att trycka på en knapp på sidan av armbandet, ungefär som på en vanlig klocka. Överfallslarmet tjuter i över 120db vid aktivering och kan uppmärksamma din omgivning på att du har blivit utsatt för fara.

 

Det går att stänga av larmet genom att trycka på en liten knapp på motsatt sida från aktiveringsknappen. Det går även att testa om överfallslarmet fungerar genom att tryck på aktiveringsknappen.

 

 

Fördelen med ett överfallslarm är att de kan användas av alla personer och även barn eller gamla. Även om en person skulle bli chockad kan ett överfallslarm som sitter runt handleden aktiveras snabbt via en enkel knapptryckning. Ett kraftfullt larm kan påkalla hjälp från din omgivning samtidigt som att den kan skrämma iväg en potentiell angripare. En annan fördel med ett överfallslarm är att de är s.k. icke våldsamt självförsvar och med det menas att det ända som krävs är en knapptryckning för att aktivera ett larm som inte kan skada någon person i första hand.

 

Överfallslarm ska endast användas i situationer där det krävs och dessa larm är inga leksaker då de kan orsaka hörselskador om de används på fel sätt och för nära öronen.

 

+120 dB

Batteri ingår

Överfallslarm som du sätter runt handleden som en klocka

Enkel aktivering via en knapptryckning och larmet kan testas väldigt enkelt

Högljudd larmsignal som påkallar uppmärksamhet och skrämmer iväg angripare

Elastiskt armband i en storlek

Överfallslarmet är skyddat mot regn och svett.

Schrill-Alarm

 

Schrill överfallslarm är ett akustiskt larm som tjuter öronbedövande högt och skyddar mot överfall och hotfulla situationer. Kan även användas vid olyckor, sjukdom och nödsituationer samt skydd mot vilda djur.

 

Mycket enkel användning

 

Aktiveras genom att trycka ner utlösningsknappen på toppen och ljuder då i ca 110 db (vilket är en mycket hög signal). Avaktiveras genom att knappen släpps.

 

Larmar upp till 3 km!

Bäst effekt ges av att hålla larmet högt upp i luften och trycka på utlösarknappen. Ljudet kan då färdas upp till 3 km!

 

 

 

Polisen inkluderar Schrill larm i skyddspaket för hotade personer! I Rikspolisstyrelsens skyddspaket (Nationellt skyddspaket) för hotade personer så ingår akustiskt ljud larm som en rekommendation.

 

Schrill larmet var ett av de ljudlarm som testades av polisen.

 

Tekniska data:

100x52 mm

Metallklipp

Lång hållbarhetstid

Tysk produkt

 

Gasen räcker till cirka 50 larmtryck